Poëzie

Poëzie op sokkels
WP99 dichtgroep
ISBN: 789081786133
Prijs: €12,50

Gedichten bij een aantal beelden in de stad Groningen. De dichters van WP99 besloten op zoek te gaan naar mooie beelden in de stad Groningen en daarover gedichten e schrijven.
Deze bundel is het prachtige resultaat van hun zoektocht. Van ‘t Peerd van ome Loeks tot Sint Joris en de draak, van de moeder van de Wichersstraat tot Fietsles.
Leer de geweldige stad Groningen kennen aan de hand van de kunstwerken die er staan. Compleet met plattegrond en informatie over plaats, titel, maker van de beelden en de dichter.

Poëzie van de Groningse dichtgroep WP99

Tussen ijs en adem
WP99 dichtgroep
ISBN: 789081786171
Prijs: €14,50

Dit is alweer de vierde bundel van WP99. De gedichten bewegen zich tussen koelte en hartstocht. Na de winter is er de lente die weer nieuw leven blaast in de verkleumde lijven.

Harry van Velzen: Hoe woorden bewegen

Hoe woorden bewegen
Harry van Velsen
ISBN 789081786188
Prijs: €15,00

De Groningse dichter Harry van Velsen heeft zich laten inspireren door Piet Mondriaan en het resultaat van die geestelijke beïnvloeding mag er zijn! De bundel heet Hoe woorden bewegen en is tegelijkertijd in een Engelse vertaling verschenen – How words move – om de vele buitenlandse liefhebbers van Mondriaan (oftewel ‘Mondrian’) een plezier te doen. Het boek bevat veel afbeeldingen van het onovertroffen werk van deze vernieuwende Nederlandse kunstenaar. De inleiding is geschreven door Hans Janssen, curator van het Gemeentemuseum in Den Haag, en expert op het gebied van Mondriaans kunst.

Schuiven naar boven